Outdoor Android Toestellen: Een Vergelijking

9 februari 2012 (Voor een lijst van waterdichte telefoons, lees dan ons overzicht van waterdichte telefoons)

 

In Android Market zijn er voor de actieve, outdoor liefhebber een groot aantal apps beschikbaar. Zo zijn er apps die je helpen te navigeren buiten de bekende wegen, een compas bieden of apps die hike en bike off road paden aangeven. Er zijn zelfs apps die beweren insecten weg te houden als je in je tentje ligt te slapen. Als outdoor liefhebbers van deze apps gebruik willen maken is het verstandig om een Android smartphone te hebben die ook geschikt is voor outdoor gebruik. Hiervoor is de IP67-norm in het leven geroepen. Deze norm geeft aan of een mobiele telefoon stof- en waterdicht is. Een telefoon die voldoet aan de IP67-norm moet na 30 minuten onder water tot een diepte van 1 meter nog steeds werken.

De drie populairste Android toestellen op dit moment die voldoen aan de IP67-norm zijn de Samsung Galaxy Xcover, de Sony Ericsson Xperia Active en de Motorola Defy+. In dit artikel zullen wij deze drie smartphones met elkaar vergelijken, zodat je als outdoor liefhebber een goede beslissing kunt nemen over welke smartphone je wilt aanschaffen.

 

Samsung Galaxy Xcover

samsung-galaxy-xcover

Android 2.3

121,5 x 65,9 x 11,95 mm

3,65" scherm

3,0 Megapixel camera

standby tot 660 uur

Sony Ericsson Xperia Active

sony-ericsson-xperia-active

Android 2.3

92 x 55 x 16,5 mm

3,0" scherm

5,0 Megapixel camera

standby tot 335 uur

Motorola Defy+

motorola-defy-plus

Android 2.3

107 x 59 x 13,4 mm

3,7" scherm

5 Megapixel camera

standby tot 238 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Software Vergelijking Outdoor Android Smartphones

Hierover kunnen we kort zijn. Alle drie de telefoons draaien op Android 2.3 Gingerbread. Een voordeel van Gingerbread ten opzichte van vorige versies is onder andere dat Gingerbread over gratis navigatie beschikt in combinatie met Google Maps.

 

Hardware Vergelijking Outdoor Android Smartphones

Alle drie de telefoons zijn degelijke en robuuste smartphones waarmee je met een gerust hart op pad kunt. We hebben wel naar enkele belangrijke specificaties gekeken en de telefoons op deze kenmerken vergeleken.

Zo is de Sony Ericsson Xperia Active de kleinste smartphone van de drie. De Xperia Active is 92 mm lang en 55 mm breed. Hiermee is die een stukje kleiner dan de  Defy+ (15 mm korter en 4 mm minder breed) en een stuk kleiner dan de Galaxy Xcover, die 29,5 mm langer is en bijna 11 mm breder is. Hierbij moet wel gezegd worden dat de Xperia Active een stukje dikker is.

De kleine Xperia Active heeft ook het kleinste 3,0 inch touchscreen. De Galaxy Xcover (3,7 inch) en Defy+ (3,65 inch) hebben het grootste touchscreen. De Xperia Active heeft daarentegen wel als voordeel dat het touchscreen met natte vingers bediend kan worden.

Als je op pad bent is het ook vaak leuk om een foto te maken van de plekken waar je bent geweest. Dit kun je het beste doen met de Xperia Active en Defy+ die over een 5,0 megapixel camera beschikken. Samsung heeft de Galaxy Xcover een 3,0 megapixel camera meegegeven, waarmee je ook redelijk goede foto's kunt nemen.

Als je gaat hiken en camperen wil je graag dat je mobiele telefoon een lange batterijduur heeft. Op dit punt wint de Galaxy Xcover ruim, aangezien Samsung beweert dat de Galaxy Xcover maar liefst een maximale standby tijd heeft van 660 uur. De Xperia Active volgt op gepaste afstand met 335 uur en de Defy+ belooft slechts een stanby tijd tot 238 uur. We moeten hierbij wel vermelden dat deze standby tijden met een korreltje zout genomen moeten worden, omdat de accuduur sterk afhangt van gebruik, instellingen en nabijheid tot mobiele zendmasten. Desondanks is het verschil wel zo groot dat we kunnen  zeggen dat de Samsung Galaxy Xcover over de langste maximale standby tijd beschikt.

 

Prijs Vergelijking Outdoor Android Smartphones

De prijzen van deze 3 outdoor gsm's liggen dicht bijelkaar en deze smartphones kosten los tussen de €200 en €250. Als je een van deze smartphones aanschaft met een mobiel abonnement is de telefoon vaak gratis. Ook als je je abonnement wilt verlengen zul je deze smartphones vaak gratis kunnen krijgen. Kijk op de volgende pagina's als je aanbiedingen wilt bekijken van de Samsung Galaxy Xcover, Sony Ericsson Xperia Active en Motorola Defy+.

 

Conclusie Vergelijking Outdoor Android Smartphones

We kunnen geen duidelijke winnaar aanwijzen in deze vergelijking. Elke telefoon heeft zo zijn sterke punten en het hangt van de voorkeuren van de gebruiker zelf welke smartphone het beste bij hem of haar past. Wel hopen we dat je door artikel een goede beslissing kunt nemen.