Twee Budget Android Smartphones Vergeleken

14 februari 2012

 

Onlangs verschenen twee budget Android smartphones op de markt: de HTC Explorer en de Samsung Galaxy Y. Deze goedkopere Android telefoons hebben een minder groot en helder scherm dan de toptoestellen en hebben ook een minder krachtige processor. Toch voldoen de HTC Explorer en de Samsung Galaxy Y aan de wensen en verwachtingen die verreweg die meeste smartphone gebruikers hebben bij een smartphone. Naast bellen, kun je met deze smartphones foto's maken, muziek luisteren, navigeren met GPS en Android apps installeren.

In dit artikel vergelijken we de Explorer en Galaxy Y op enkele belangrijke punten en geven we een advies over welk toestel je het beste kunt kopen.

 

                       HTC Explorer versus Samsung Galaxy Y

HTC Explorer

htc-explorer

Android 2.3

3,2" scherm

Qualcomm Snapdragon, 512 MB RAM

3,15 Megapixel camera

Prijs  circa €180

Samsung Galaxy Y

samsung-galaxy-y

Android 2.3

3" scherm

830 MHz ARMv6, 180 MB RAM

2 Megapixel camera

Prijs  circa €120

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we naar de specificaties kijken, dan zien we dat de HTC Explorer duidelijk een beter toestel is dan de Samsung Galaxy Y. De Explorer heeft een iets groter scherm, een snellere processor met meer werkgeheugen, en een betere camera. Allleen de HTC Explorer is wel 50% duurder dan de Samsung Galaxy Y. Een snelle zoektocht langs diverse webshops leerde ons dat de Explorer los ongeveer €180 kost en de Galaxy Y slechts €120. Ook abonnementen met een gratis HTC Explorer zijn een fractie duurder dan dezelfde abonnementen met een gratis Samsung Galaxy Y.

De vraag is dan of de lowbudget gebruiker bereid is om dit extra bedrag neer te leggen voor een iets beter toestel. Wij denken van niet. Beide toestellen voldoen aan de voorwaarden die de gemiddelde gebruiker aan een lowbudget Android smartphone stelt: Android WiFi, camera, mp3 speler en gratis navigatie. De gemiddelde lowbudget gebruiker haalt weinig voordeel uit de betere specs van de HTC Explorer en kan beter kiezen voor de HTC Explorer.

Desalniettemin is ook de HTC Explorer een scherp geprijsd toestel dat met scherpe abonnementen verkocht wordt. Wil je echter een goed Android toestel voor de laagste prijs, dan raden wij de Samsung Galaxy Y aan.

 

Klik hier als je meer wilt weten over de HTC Explorer of Samsung Galaxy Y.