De nieuwe smartphones van de WMC 2012 in Barcelona

29-2-2012

 

WMC-2012-smartphones

We hebben de afgelopen dagen veel nieuwe smartphones voorbij zien komen op het World Mobile Congress in Barcelona. Sommige fabrikanten kwamen met een nieuwe serie mobiele telefoons, zoals HTC en LG. Andere fabrikanten kwamen met speciale features, zoals Samsung met de Samsung Galaxy Beam met projector, en Nokia met de Nokia 808 Pureview met een 41 megapixel camera.

 

Over het algemeen zagen we vooral veel nieuwe Android smartphones, maar Nokia demonstreerde een Europese Nokia Lumia 900 en de goedkope Nokia Lumia 610, beide draaiend op Windows Phone. We hebben voor je een overzicht gemaakt zodat je kunt zien welke smartphones op de WMC zijn voorbijgekomen. Sommige van de volgende smartphones waren al eerder aangekondigd, maar zagen we voor het eerst in Barcelona. Andere smartphones werden hier juist wereldkundig gemaakt. We hebben voor alle nieuwe toestellen meer informatie, die je kunt opzoeken door op de link van de desbetreffende telefoon te klikken.

 

We hebben de smartphones ingedeeld in low-end, mid-end en high-end toestellen. Deze indeling is engiszins subjectief en we willen geen enkele telefoon tekort doen, maar we doen dit zodat je als lezer kunt zien wat de toptoestellen zijn en de goedkopere telefoons.

 

Alle nieuwe smartphones van de World Mobile Congress 2012 op een rijte:

low-end  mid-end  high-end
HTC One V HTC One S HTC One X
LG L3 LG L5 Huawei Ascend D1 Q
Nokia Lumia 610 LG L7 LG Optimus 4x HD
LG Optimus 3D Max LG Optimus Vu
Nokia 808 Pureview
Nokia Lumia 900
Panasonic Eluga
Samsung Galaxy Beam
Sony Xperia P

 

Welke smartphone maakt op jou de meeste indruk? Laat het ons weten! Ook als je vragen hebt over de nieuwe smartphones, dan horen we die graag.