Samsung Galaxy S3 versus HTC One X

4 mei 2012

 

Gisteren presenteerde Samsung zijn top Android smartphone voor 2012: de Samsung Galaxy S3. De Galaxy S3 is de opvolger van de immens populaire Galaxy S2 en veel mensen keken daarom ook uit naar de lancering van de Galaxy S3. Samsung was wel redelijk laat met de lancering van deze smartphone, aangezien concurrenten als HTC, LG en Sony in februari op de MWC Beurs in Barcelona al hun top Android telefoons presenteerden. Op deze beurs viel vooral de HTC One X op en deze smartphone werd ook gezien als de beste Android smartphone van de MWC 2012. Nu de specificaties van de Galaxy S3 bekend zijn, kunnen we de Samsung Galaxy S3 met de HTC One X vergelijken.

 

                  Samsung Galaxy S3 vs HTC One X Vergelijking

Samsung Galaxy S3

Samsung-Galaxy-S3

Android 4.0

4,8" scherm 1280 x 720 pixels

Quadcore Chipset

1 GB RAM

8 Megapixel camera

HTC One X

HTC-One-X

Android 4.0

4,7" scherm 1280 x 720 pixels

Quadcore Chipset

1 GB RAM

8 Megapixel camera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hardware Samsung Galaxy S3 versus HTC One X

Het eerste wat opvalt als we specificaties van de Samsung Galaxy S3 en HTC One X vergelijken, is dat deze twee Android smartphones elkaar weinig ontlopen. Beide hebben een groot helder scherm met HD resolutie, een quadcore CPU met 1 GB RAM en een 8 megapixel camera.

Als we naar verschillen in andere specificaties zoeken, vinden we dat de Galaxy S3 over een batterij beschikt met grotere capaciteit (2100 mAh versus 1800 mAh), een frontcamera met een iets grotere resolutie (1,9 megapixel versus 1,3 megapixel) en dat de Galaxy S3 iets dunner is (8,6 mm versus 8,9 mm). De HTC One X heeft daarentegen een zero lag camera, waardoor je razendsnel foto's kunt maken. Als we dus de hardware van de Samsung Galaxy S3 met die van de HTC One X vergelijken, kunnen we concluderen dat Galaxy S3 op punten wint van de One X.

 

Software Samsung Galaxy S3 versus HTC One X

Beide top Android toestellen beschikken over de laatste versie van Android: 4.0 Ice Cream Sandwich. Dat betekent niet dat de software identiek is, aangezien smartphone producenten de Android interface kunnen aanpassen naar hun eigen voorkeuren. Samsung heeft zijn eigen TouchWiz interface en HTC de HTC Sense interface voor Android ontwikkeld. Hoewel HTC Sense 4.0 positief wordt ontvangen, brengt Samsung enkele vernieuwende en opvallende features waarmee ze de show kunnen stelen.

Ten eerste introduceert Samsung 'Smart Stay', wat inhoudt dat de frontcamera je ogen volgt voor een helder scherm en voor een continue kijkervaring. Ook beschikt de Galaxy S3 over S Voice, waarmee je de smartphone via spraakcommando's kunt bedienen. Een voorbeeld hiervan is dat je je Samsung wekker kunt snoozen door snooze te zeggen. Ten slotte kun je met S Beam razendsnel bestanden overzetten tussen smartphones. Zo kun je 1 GB binnen 3 minuten transfereren.

We hebben de Samsung Galaxy S3 nog niet kunnen testen, dus we kunnen helaas nog niet zeggen hoe praktisch deze features zijn.

Ook op software wint de Galaxy S3 op punten van HTC One X, door enkele vernieuwende features.

 

 

Conclusie Vergelijking Samsung Galaxy S3 en HTC One X

We moeten ten eerste stellen dat beide toestellen top Android smartphones zijn. We vinden de Samsung Galaxy S3 en HTC One X ook de beste Android telefoons die op dit moment verkrijgbaar zijn. Na de hardware en software vergeleken te hebben, concluderen we dat de Samsung Galaxy S3 op punten wint. We moeten hierbij wel zeggen dat sommige gebruikers een persoonlijke voorkeur hebben voor de HTC Sense interface en voor hen zal de HTC One X de voorkeur hebben.

De prijs van de Samsung Galaxy S3 ligt bij de lancering iets boven de prijs van de HTC One X. De Galaxy S3 kost circa los €600 en de HTC One X kost rond de €530.

 

kijk hier voor Samsung Galaxy S3 en HTC One X aanbiedingen