Samsung Galaxy of iPhone?

 

samsung-galaxy-s-iii-vs-iphone-4sDeze vraag krijg ik vaak gesteld door vrienden en bekenden als ze een nieuwe telefoon willen aanschaffen. Op zich is dit ook wel een logische vraag aangezien de Samsung Galaxy S(2) en de iPhone de populairste smartphones van de afgelopen jaren zijn. Veel mensen denken echter dat de Samsung Galaxy één telefoon is, maar dit is niet waar. De Samsung Galaxy is een serie Android smartphones varierend van goedkopere toestellen als de Samsung Galaxy Y tot high-end smartphones zoals de Samsung Galaxy S3. Wat veel mensen volgens mij bedoelen met de vraag in de titel is: "Samsung Galaxy S2 of Galaxy S3 of iPhone?".

Daarom zal ik in dit artikel de belangrijkste kenmerken van beide smartphones en de verschillen tussen de Samsung Galaxy S3 en de iPhone 4S uitleggen. Ik pak de Galaxy S3 en 4S, omdat dit de laatste versies zijn van beide series. Zodra de iPhone 5 uit is, zal ik dit artikel updaten zodat je de Samsung Galaxy S3 kunt vergelijken met de iPhone 5. Hopelijk weet je dan na het lezen van dit artikel of je een iPhone of Samsung Galaxy wilt.

Mocht je overigens nu denken: "jullie vinden natuurlijk de Samsung Galaxy S3 beter dan de iPhone 4S, omdat jullie Samsungs verkopen", dan kunnen we zeggen dat we ook iPhones verkopen op onze website iPhone aanbiedingen. Ik zal daarom deze twee smartphones zo objectief mogelijk met elkaar vergelijken. Dit artikel is bedoeld voor het type gebruikers dat zich verdiept in een nieuwe telefoon als hun abonnement afloopt. Techneuten die geïnteresseerd zijn in benchmarks kunnen beter op websites als Tweakers kijken.

 

Samsung Galaxy S3 versus iPhone 4S

Ik heb de belangrijkste kenmerken van beide smartphones in de volgende tabel naast elkaar gezet.

Samsung Galaxy S3 iPhone 4S
OS/Besturingssysteem Android iOS
Aantal beschikbare apps +600.000 +650.000
Schermgrootte 4,8 inch 3,5 inch
Schermresolutie 1280 bij 720 pixels 960 bij 640 pixels
Opslaggeheugen 16 GB 16/32/64 GB
MicroSD slot ja nee
Camera 8,0 megapixel 8,0 megapixel
GPS ja ja

 

 

Overeenkomsten Samsung Galaxy S3 en iPhone 4S

Met beide smartphones heb je de beschikking over een zeer grote app market. Ook hebben beide telefoons een 8,0 megapixel camera, waarmee je scherpe foto's en HD video's kunt maken. Beide toestellen hebben een 16 GB versie om video en audio op te slaan. De iPhone 4S kent ook een 32 GB en 64 GB versie, die de Samsung Galaxy S3 niet kent. Aan de andere kant heeft de Samsung Galaxy S3 een MicroSD slot waarmee je het opslaggeheugen kunt uitbreiden, terwijl dit bij de iPhone niet mogelijk is. Beide smartphones kun je ook gebruiken voor navigatie om zodoende de weg te vinden.

 

Verschillen Samsung Galaxy S3 en iPhone 4S

Het grote verschil tussen beide smartphones is de grootte van het scherm. De Samsung Galaxy S3 heeft een groot 4,8 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, terwijl iPhone 4S gebruikers het moeten doen met een 3,5 inch scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. De Samsung Galaxy S3 is daardoor beter geschikt om video af te spelen dan de iPhone 4S. Aan de andere kant vinden veel mensen het scherm van de Samsung Galaxy S3 te groot en ook de telefoon zelf te groot.

De geruchten zijn wel dat de nieuwe iPhone 5 een groter scherm zal hebben, waarschijnlijk een 4 inch scherm.

 

Zowel de Samsung Galaxy S3 als de iPhone 4S zijn top smartphones. Met beide telefoons heb je zeer ruime keuze aan apps, heb je de mogelijkheid tot ruim opslaggeheugen en kun je scherpe foto's en video's maken. Het grootste verschil tussen deze twee is de grootte van het scherm. Of dit een voor- of nadeel is ligt erg persoonlijk. Hopelijk kun je na dit artikel de vraag 'Samsung Galaxy of iPhone' beter voor jezelf beantwoorden. Wil je meer weten over deze toestellen, kijk dan op onze Samsung Galaxy S3 pagina en iPhone 4S pagina.

Ook zijn we benieuwd naar je ervaringen met de Samsung Galaxy S3 en iPhone 4S. Laat ons weten wat je vindt van deze smartphones via onderstaande Facebook comment box. Ook als je nog vragen hebt kun je hier terecht.