IP67 (waterdichte)Telefoons

 

Sony-waterdichte-telefoonsIP67 is een protocol voor telefoons die waterdicht en stofvrij zijn. Ben je dus op zoek naar een waterdichte telefoon en/of stofvrije telefoon, dan moet je op dit protocol letten. Er zijn overigens ook nog enkele andere protocollen en voor een overzicht kun je het beste dit Wikipedia artikel lezen.

Waarom zou je een IP67 smartphone willen? Ten eerste zijn deze IP67 gsm's praktisch voor outdoor liefhebbers. Als je gaat hiken, survivalen etc. is het aan te raden een telefoon te hebben die tegen een spatje water en vuil kan. Ook voor normaal gebruik kan een waterdichte gsm erg praktisch zijn, aangezien waterschade via het knoeien van vloeistof of via regen maar al te vaak voorkomt.

 

Daarom hebben we besloten een lijst te maken van IP67 Android smartphones. Als je op een toestel klikt, kom je op een pagina met een review, specificatie overzicht en aanbiedingen voor het desbetreffende toestel. Dit artikel zullen we regelmatig updaten, als er weer nieuwe waterdichte smartphones verschijnen. De mobiele telefoons staan op alfabetische volgorde.

 

Lijst van waterdichte en sfofvrije Android Smartphones

Samsung Galaxy A3 2017 (IP68)

Samsung Galaxy A5 2017 (IP68)

Samsung Galaxy S5 (IP67)

Samsung Galaxy Xcover 3 (IP67)

Sony Xperia M5 (IP68)

Sony Xperia X Performance (IP68)

Sony Xperia Z5 (IP68)

Sony Xperia Z5 Compact (IP68)

Sony Xperia Z5 Premium (IP68)

 

Missen we een waterdichte mobiele telefoon? Laat het ons dan weten, dan voegen we deze zo snel mogelijk toe!