Vakantiebundels Mobiele Providers

 

vakantie-bundels-vergelijkenHoewel sinds 1 juli 2012 de mobiele providers onder druk van de E.U. de tarieven voor mobiel bellen en internetten binnen de E.U. verlaagd hebben, krijgen veel mensen toch een hoge rekening na een weekje vakantie. De grote mobiele aanbieders in Nederland (KPN, Vodafone en T-Mobile) bieden reisbundels aan voor hun klanten, maar je moet vaak wel even zoeken om deze te vinden. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van vakantiebundels of op-reis-bundels. Hierdoor kun je bij jouw mobiele provider zien wat de mogelijkheden zijn en als je een nieuw abonnement wilt afsluiten, dan kun je de providers op deze reisbundelmogelijkheden vergelijken. We hebben ook in de volgende tabel links geplaatst zodat je bundels kunt activeren of meer informatie over een specifieke bundel kunt vinden. Dit artikel is voornamelijk bedoeld voor mobiel bellen en internetten binnen Europa, aangezien daar de meeste Nederlanders op vakantie gaan en de providers bundels hebben voor dit gebied.

 

Provider 
Activatiebundel 
Belbundel & Internetbundel
KPN ja Internetbundel EU: €10 per maand 100MB internet
Vodafone ja

Alles-in-1-Op Reis Blox: €2 per dag voor 20 minuten bellen/smsen en 35 MB data

Op Reis pakket: €15 per maand voor 200 belminuten, onbeperkt smsen en 200 MB data

T-Mobile

ja

Dagpassen en Weekpassen: Dagpas Klein 5MB voor €1,95. Dagpas €50MB voor €4,95

Weekpas: Onbeperkt voor €14,95

Hi nee

Hi Vakantiebundel: €9,95 per maand. 40 minuten bellen, of 120 smjes, of 120 minuten gebeld worden.

Hi Vakantie Internetbundel: €10 per maand voor 100MB

Telfort nee geen

 

Op Reis Activatiebundels

Zowel bij KPN, Vodafone en T-Mobile kun je goedkoper bellen, smsen en internetten gratis activeren. Je zult je misschien nu afvragen waarom deze optie niet automatisch geactiveerd is. Dit doen de providers om klanten die niet goed opletten of die niet prijsbewust zijn meer in rekening te kunnen brengen. Dit klinkt flauw, maar aan de andere kant moeten klanten zelf ook goed opletten en uitzoeken wat voor hun de opties zijn. Nadat je dit artikel gelezen hebt, zul je in ieder geval niet te veel betalen voor mobiel bellen en internetten in het buitenland.

 

Buitenland Vakantiebundels voor bellen

Voor bellen en/of smsen bieden Vodafone en  Hi een reisbundel. Je hebt zelfs keuze uit twee Vodafone vakantiebundels. Als je de Alles-in-1-Op-Reis Blox aanzet dan kun je voor €2 per dag 20 minuten bellen of smsen en heb je 35 MB voor mobiel internet. De €2 wordt alleen in rekening gebracht als je daadwerkelijk in het buitenland belt, smst of gebruik maakt van internet. Deze Blox kun je dus altijd aan laten staan, want als je er geen gebruik van maakt hoef je er ook niet voor te betalen. Verblijf je langer in het buitenland dan is Vodafone's Op Reis Pakket wellicht aantrekklijker. Bij deze Vodafone Reisbundel betaal je €15 peer maand, waarvoor je 200 belminuten krijgt (100 belminuten voor bellen, 100 minuten voor gebeld worden) en 200MB databundel. Deze vakantiebundel betaal je per maand ongeacht je er wel of geen gebruik van maakt. Je moet deze dus opzeggen als je er geen gebruik meer wilt van maken.

Bij Hi betaal je €9,95 per maand voor een vakantiebundel. Bij deze Hi Vakantiebundel kun je 40 minuten, of 120 smsjes versturen, óf 120 minuten gebeld worden. Deze bundel wordt ook in rekening gebracht als je er geen gebruik van maakt, dus zeg hem op als je er geen gebruik meer van wilt maken.

KPN, T-Mobile en Telfort bieden geen bel vakantiebundels

 

Buitenland Vakantiebundels voor internet

KPN heeft voor internet wel een vakantiebundel: de Internetbundel EU. Met de KPN Internetbundel EU kun je voor €10 per maand 100 MB internetten. KPN dochter Hi biedt dezelfde internetbundel voor zijn klanten. Deze bundel wordt alleen in rekening gebracht als je daardwerkelijk gebruik maakt van mobiel internet in het buitenland. Je kunt de internetbundel dus aan laten staan als je in Nederland bent. Deze bundel kun je overigens vaker dan 1 keer gebruiken per maand. Als je over de 100 MB lijkt te komen dan kun je voor €10 een 'nieuwe' 100 MB aanvragen.

Zoals je in de vorige paragraaf kon lezen biedt Vodafone Internet Vakantiebundels in combinatie met Belbundels.

T-Mobile biedt klanten vakantiebundels in de vorm van dagpassen of weekpassen. Allereerst is er de Dagpas Klein, waarbij je voor €1,95 5MB ontvangt. Daarnaast is er de Dagpas, waarbij je 50 MB krijgt voor €4,95 en tenslotte kun je een Weekpas kopen waarbij je binnen de EU voor €14,95 onbeperkt kunt internetten. Deze weekpassen gaan in als je ze bestelt en staan niet automatisch aan zoals concurrerende bundels.

Telfort biedt helaas ook geen internet vakantiebundel aan haar klanten.

 

Conclusie Mobiele Telefoon Vakantiebundels Vergelijken

Als we de vakantiebundels vergelijken vinden we dat Vodafone het voordeligst is voor bellen en internetten in het buitenland. Ten eerste bieden ze een gecombineerde bel- en internetbundel die scherp geprijsd is. Ook heb je de keuze voor een passieve vakantiebundel die pas ingaat als je deze gebruikt of een actieve die je aan kunt zetten. Telfort klanten zijn het slechts af als ze op vakantie gaan, aangezien Telfort geen reisbundel aanbiedt.

Zoals je al kon lezen gelden de bundels in dit artikel voor vakantiebundels voornamelijk in de E.U./Europa. Sommige providers bieden ook bundels aan voor buiten Europa die je ook kunt vinden op hun website voor als je wilt bellen in het buitenland buiten Europa.

 

Mochten sommige gegevens ontbreken of niet (meer) kloppen, laat het ons weten dan passen wij dit zo snel mogelijk aan!