De Nieuwe Smarthones op de CES 2013 in Las Vegas

9 Januari 2013 door

smartphones-CES-2013-Las VegasDe CES is één van de grootste elektronicabeurzen ter wereld waar vele producenten hun nieuwste producten laten zien. Ook op smartphone gebied zagen we weer enkele nieuwe toestellen geïntroduceerd worden. De trend van 2012 bigger is better lijkt zich in 2013 door te zetten, want het nieuwe vlaggenship van Sony heeft een 5 inch scherm en Huawei liet een mobiele telefoon(?) zien met maar liefst een scherm van 6,1 inch. In dit artikel bespreken we kort de smartphones die geïntroduceerd werden op de CES 2013:

 

Sony Xperia Z. Ongetwijfeld de smartphone die de meeste indruk gemaakt heeft op de CES. Sony's nieuwe vlaggenschip heeft maar liefst een 5,0 inch scherm. Voor de beurs waren er twijfels of een dergelijk grote telefoon wel praktisch was, maar de meeste reviewers vinden dezesony-xperia-z-voor-ces-artikel telefoon net zo fijn (of niet fijn) in de hand liggen als de Samsung Galaxy S3. Ook de nieuwe toptoestellen van Samsung en HTC lijken een (minimaal) 5 inch scherm te krijgen. Ook indrukwekkend is het Full HD scherm van de Sony Xperia Z (1920 bij 1080 pixels). Deze smartphone heeft dus evenveel pixels als je Full HD televisie! Los van het feit of al deze pixels echt zinvol zijn, is het zeker cijfermatig indrukwekkend.

 

Huawei Ascend Mate. De Chinese producent ging over de top met het motto bigger is better,  want het demonstreerde op de CES maar liefst een 6,1(!) inch smartphone. We weten ook niet of we dit nog een smartphone kunnen noemen, maar je kunt ermee bellen, dus houden we deze term even aan. We denken zelf dat Huawei deze smartphone vooral laat zien om nieuws te genereren en verwachten niet dat de Huawei Ascend Mate een groot succes gaat worden in Nederland.

 

Huawei Ascend W1. Meer succes verwachten we van de Huawei Ascend W1. Waar Huawei met zijn Android telefoons indruk wil maken met specificaties (zie vorige alinea) wil Huawei met zijn eerste Windows 8 telefoon op prijs concurreren. Deze mid-end smartphone heeft namelijk een introductieprijs van €229 en is daarmee €30 goedkoper dan het budgettoestel van Nokia, de Lumia 620.

 

Huawei Ascend D2. Dit toestel maakte ook indruk, maar aan andere kant is er nog weinig over bekend. Net zoals de Sony Xperia Z beschikt de Ascend D2 over een 5 inch scherm met 1920 bij 1080 pixels. Daarnaast zit in de Huawei Ascend D2 een voor ons onbekende quadcore processor. Nu maakt Huawei wel vaker indruk met aangekondigde smartphones, maar dan duurt het zo lang voordat de telefoon eindelijk verkrijgbaar is, dat het vaak moster na de maaltijd is. Ook van de Huawei Ascend D2 weten we niet wanneer en of deze überhaupt in Nederland uitkomt.

 

Zoals je kunt lezen zijn er niet veel smartphones gepresenteerd op de CES. Apple laat zich nooit op beurzen zien en ook Samsung presenteert zijn nieuwe top smartphone op een eigen evenement. Wat ook meespeelt is dat volgende maand in Barcelona het Mobile World Congress, waar ondermeer HTC waarschijnlijk zijn nieuwe vlaggenschip presenteert. Ook daar brengen we natuurlijk verslag van uit.