4G Abonnementen voor Mobiele Telefoons

1 Maart 2013 door

 

4g-abonnementen-in-Nederland2013 is het jaar dat 4G in Nederland uitgerold wordt. KPN is de eerste die zijn klanten 4G kan aanbieden, maar andere providers, zoals Vodafone en T-Mobile volgen snel. Als je gebruik wilt maken van 4G mobiel internet, dan moet allereerst je smartphone geschikt zijn voor 4G. Als je wilt checken of jouw telefoon 4G ondersteunt, zoek dan op deze 4G Telefoon pagina jouw telefoon op. Naast een 4G telefoon heb je ook een speciaal 4G abonnement nodig.

In dit artikel zullen we de diverse 4G abonnementen van de verschillende providers met elkaar vergelijken op onder andere prijs en snelheid.

De Vodafone abonnementen die je hieronder ziet gaan op 4 maart in.

 

4G Abonnementen in Nederland

Vodafone Red Super KPN 2500 MB 4G Bundel KPN 5000 MB 4G Bundel
Databundel 4 GB 2,5 GB  5 GB
Snelheid 42 Mbps 25 Mbps  50 Mbps
Belminuten Onbeperkt Zonder belbundel  Zonder belbundel
Prijs exlusief toestel €50 €25  €35
Prijs inclusief toestel €65  ~ €39  ~ €60
Koop of Lease Koop Lease Lease

 Kijk hier voor meer informatie over de Vodafone en KPN abonnementen.

 

Uitleg 4G tabel en abonnementen

Om te beginnen laten de 4G abonnementen van Vodafone en KPN zich moeilijk vergelijken. Zo biedt Vodafone een 3G abonnement, Vodafone Red, dat een hogere maximale internetsnelheid biedt dan de kleinste 4G databundel van KPN. Daarom hebben we in de volgende tabel dit abonnement toegevoegd, hoewel het geen 4G abonnement is.

 

4G Abonnementen in Nederland + Vodafone Red (3G)

Vodafone Red Vodafone Red Super KPN 2500 MB 4G Bundel KPN 5000 MB 4G Bundel
4G nee ja ja ja
Databundel 1 GB 4 GB 2,5 GB  5 GB
Snelheid 28 Mbps 42 Mbps 25 Mbps  50 Mbps
Belminuten Onbeperkt Onbeperkt Zonder belbundel  Zonder belbundel
Prijs exlusief toestel €39 €50 €25  €35
Prijs inclusief toestel €49 €65  ~ €39  ~ €60
Koop of Lease Koop Koop Lease Lease

 

Zoals je kunt zien is de maximale snelheid van het abonnement Vodafone Red 28 Mbps en van de 2500 MB 4G KPN bundel 25 Mbps. Hierbij moet wel worden aangetekend dat de 3G techniek die 28 Mbps biedt, HSPA+, slechts beperkt in Nederland beschikbaar is. De snelheden van de duurste 4G abonnementen liggen redelijk bijelkaar, maar het 4G abonnement van KPN is iets sneller (of zou het moeten zijn in ieder geval). KPN biedt grotere databundels, wat belangrijk kan zijn als je veel wilt streamen en/of downloaden met je mobiele telefoon. Daarnaast zijn er nog wel enkele belangrijke verschillen tussen de Vodafone en KPN abonnementen.

 

Belbundels (wel en niet)

De nieuwe snelle abonnementen van Vodafone bieden onbeperkt bellen en smsen in Nederland. Als je wilt bellen met je KPN abonnement, dan moet je ook een belbundel nemen. De goedkoopste belbundel van KPN start met €16 per maand, waarbij je 100 belminuten en smsjes per maand krijgt. Als je wilt bellen met je mobiel abonnement, wat de meeste mensen natuurlijk willen, dan zul je de prijs van een belbundel mee moeten nemen om de abonnementen goed met elkaar te vergelijken.

 

Koop of Lease

Bij de Vodafone Red abonnementen koop je je mobiele telefoon, waar je bij de KPN abonnementen een toestel least. Het verschil is dat bij Vodafone het toestel na je abonnementsperiode van jou is, terwijl bij KPN je het toestel oftewel teruggeeft dan wel koopt. Als je je toestel inlevert, en je je abonnement houdt, dan kun je wel een toestel uit dezelfde lease categorie nemen. De aankoop van een leasetoestel bedraagt zo'n 20% van de nieuwwaarde van het toestel bij de start van je abonnement. Als je je KPN abonnement verder behoudt, hoef je natuurlijk geen maandelijks leasebedrag te betalen.

Als je om het jaar of om de 2 jaar een nieuwe telefoon wilt, dan lever je hem gewoon in natuurlijk. Wil je echter langer doen met je telefoon houd er dan rekening mee dat je bij KPN extra kosten kwijt bent.

 

Conclusie 4G Abonnementen in Nederland

KPN biedt in de grootste databundels een hogere 4G snelheid en grotere databundel dan Vodafone. Daarentegen biedt Vodafone wel onbeperkt bellen en koop je je mobiele telefoon, waar je bij KPN je toestel least. Als je een nieuwe smartphone wilt, dan zullen Vodafone abonnementen daarom in de praktijk iets goedkoper zijn denken we. Uiteraard zal elke provider wel aanbiedingen doen, waarbij je korting krijgt op je abonnement. We zullen dit artikel regelmatig updaten als er nieuwe 4G abonnementen zijn, bijvoorbeeld van T-Mobile of Tele2.

 

Kijk hier voor meer info over KPN 4G abonnementen of Vodafone Red abonnementen (link verschijnt zodra deze abonnementen beschikbaar zijn).