Samsung Galaxy S4 Active versus Sony Xperia ZR

26 juni 2013 door

Sony-Xperia-ZR-Samsung-Galaxy-S4-Active-vergelijkAls je een waterdicht telefoon wilde, moest je tot voor kort altijd genoegen nemen met mobiele telefoons met middelmatige specificaties. In 2013 komen echter zowel Samsung als Sony met waterdichte top Android smartphones, de Samsung Galaxy S4 Active en de Sony Xperia ZR. In dit artikel zullen we deze top outdoor Android smartphones vergelijken.

 

Waterdicht en Stofdicht Certificering: 1-0 Sony Xperia ZR

Hoe water- en stofdicht een telefoon is wordt aangegeven via een IP-code. De Samsung Galaxy S4 Active beschikt over het IP67 certificaat. Dit betekent dat deze telefoon stofvrij is en dat de telefoon een half uur tot een meter diep onder water kan worden gehouden. De Sony Xperia ZR beschikt over het IP58 certificaat. Hiermee beschermt de telefoon tegen stof en is dit toestel waterdicht. De Sony Xperia ZR beschermt dus iets minder tegen stof, maar is daarentegen wel waterdichter. Je kunt dus gerust met de Sony Xperia ZR gaan zwemmen, waar je dit bij de Samsung Galaxy S4 Active beter niet kunt doen. Omdat de meeste mensen bescherming tegen water belangrijker vinden dan bescherming tegen stof, wint de Sony Xperia ZR op het gebied van robuustheid.

Wel moeten we een aantekening maken bij de manier waarop de Sony Xperia ZR waterdicht is gemaakt. De Xperia ZR is namelijk waterdicht gemaakt door middel van klepjes op de uitgangen, zoals op de headphone jacket. Hierdoor moet je iedere keer als je je oordopjes wilt aansluiten, het klepje openmaken. Bij de Galaxy S4 Active is dit niet het geval en kun je simpeler je oordopjes aansluiten.

 

Specificatie Vergelijking: 1-1

Op het gebied van specificaties wint de Samsung Galaxy S4 Active van de Sony Xperia ZR. De Samsung Galaxy S4 Active heeft een snellere processor (1,9 GHZ quadcore vs. 1,5 GHZ quadcore), een groter en scherper touchscreen (5,0 inch 1920x1080p vs. 4,55 inch 1280x720p), en meer opslaggeheugen (16 GB vs 8 GB). Ondanks dat de Sony Xperia ZR over mindere specificaties beschikt is het wel een zeer snelle smartphone, waar Android en apps vloeiend op draaien. Ook het scherm vinden we heel helder en scherp. Daarnaast beschikt de Sony Xperia ZR over een camera met meer megapixels (13,1 vs. 8 megapixels), waardoor deze geschikter is voor het maken van foto's (onder water). Beide smartphones ondersteunen 4G, de nieuwe en snelle standaard voor mobiel internet. Ook beschikken beide waterdichte Android smartphones over WiFi, Bluetooth en NFC. Hoewel beide smartphones zeer goede specificaties hebben, wint de Galaxy S4 Active op dit punt.

 

Android Versie: 2-1 Samsung Galaxy S4 Active

De Samsung Galaxy S4 Active beschikt over de nieuwste versie van Android 4.2 Jelly Bean. De Xperia ZR krijgt Android 4.1 (tevens) Jelly Bean mee. De Samsung Galaxy S4 Active wint dus op dit punt. Overigens verwachten we wel dat Sony de Android versie op de Xperia ZR in de toekomst zal updaten.

 

Prijs Vergelijking: 2-2

De Sony Xperia ZR is aanzienlijk goedkoper dan de Samsung Galaxy S4 Active. De adviesprijs van de Xperia ZR bedraagt €492, terwijl de Galaxy S4 Active €649 moet gaan kosten. Hierdoor is de Galaxy S4 Active ruim €150 duurder.

 

Conclusie Vergelijking Samsung Galaxy S4 Active vs Sony Xperia ZR

De vergelijking tussen de Galaxy S4 Active en Xperia ZR eindigt in een gelijkspel. De waterdichte smartphone van Samsung heeft betere specificaties en een nieuwere Android versie. Daarentegen is de Xperia ZR waterdichter en goedkoper dan zijn concurrent. Het is dan ook aan jou welke eigenschappen je belangrijker vindt. We hopen je wel met dit artikel goed geïnformeerd te hebben, zodat je een goede beslissing kunt nemen.

 

klik hier voor meer informatie over de Samsung Galaxy S4 Active of Sony Xperia ZR.