Samsung Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus

Sinds de introductie van de eerste Samsung Galaxy Note 4 jaar geleden beheerst Samsung de zogenaamde high-end phablet markt. Hiermee bedoelen we smartphones met een groot scherm en high-end specificaties. Apple hield jaren lang vast aan het compactere formaat tot maximaal 4 inch, maar bracht hier in 2014 verandering in.  In september 2014 presenteert het Amerikaanse bedrijf namelijk de iPhone 6 Plus. Welke van deze 2 phablets is de beste? Wij vergelijken de Samsung Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus in dit artikel. Voor degenen die denken dat we bevooroordeeld zijn: we hebben ook een website met iPhone aanbiedingen. We kunnen dus objectief naar beide toestellen kijken. Voor een uitgebreide review van deze toestellen verwijzen we graag door naar onze Samsung Galaxy S4 Note pagina of iPhone 6 Plus pagina.

 

         Samsung Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus Vergelijking

Samsung Galaxy Note 4

Samsung-Galaxy-Note-4-voorkant

Android 4.4 Kit Kat

5,7" scherm 2560 x 1440 pixels

Quadcore Chipset 2,7 Ghz, 3 GB RAM

16 Megapixel camera

Prijs: ~€750

iPhone 6 Plus

iPhone-6-voorkant

iOS 8

5,7" scherm 1920 x 1080 pixels

Apple A8 chipset

8 Megapixel camera

Prijs: ~€800

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus scherm

Beide smartphones hebben een 5,7 inch scherm. Het scherm van de Galaxy Note 4 heeft wel 2560 bij 1440 pixels een hogere resolutie dan het 1920 bij 1080 pixels scherm van de iPhone 6 Plus. De scherpte van het Galaxy Note 4 is hiermee 515 PPI (Pixels per inch) en het scherm van de iPhone Plus 401 PPI. Dit klinkt als een aanzienlijk verschil, maar het waarneembare verschil in scherpte is nauwelijks. Je moet met je neus op het scherm zitten om het verschil te zien. Samsung had wat ons betreft net zo goed voor een Full HD scherm kunnen kiezen. Het Galaxy Note 4 scherm blinkt daarentegen wel uit in contrast en kleurweergave, want deze is dankzij de AMOLED technologie subliem. Waar deze schermen in het verleden weleens op het gebied van helderheid te kort kwamen, is dit bij de Galaxy Note 4 niet het geval en het scherm is ook buiten prima afleesbaar. Het scherm van de iPhone 6 Plus is ook zeer goed, maar kan qua contrast en kleurweergave toch niet tippen aan het scherm van de Galaxy Note 4. Eén punt voor de Galaxy Note 4: stand: 1-0.

 

 

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus Snelheid

De Samsung Galaxy Note 4 beschikt over de nieuwe Qualcomm Snapdragon 805 chipset en de iPhone 6 Plus over de eveneens nieuwe Apple A8 chipset. Beide smartphones zijn supersnel. Dit zijn twee van de snelste smartphones die je kunt vinden. Uit benchmarks zijn deze twee phablets redelijk gelijkwaardig. Uit sommige tests komt de Galaxy Note 4 als winnaar uit de doos, maar uit andere tests de iPhone 6 Plus. Daarom eindigt de vergelijking tussen de Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus op het gebied van snelheid in een gelijkspel. Stand: 1,5 - 0,5 voor de Galaxy Note 4.

 

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus camera

Ook de camera's van zowel de Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus zijn twee van de beste smartphone camera's, zo niet beste camera's die je kunt vinden op dit moment. Beide camera's beschikken over optische beeldstabilisatie, ondersteunen Ultra HD video opnamen en presteren goed in het donker. Beide smartphones zijn ook een prima vervanging voor een compact camera. We durven geen winnaar te kiezen en dit punt eindigt wederom in een gelijkspel. Stand 2-1 voor de Galaxy Note 4.

 

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus Internet

Beide smartphones ondersteunen 4G en WiFi. Alleen ondersteunt de Galaxy Note 4 'lte categorie 6', en de iPhone 6 Plus 'lte categorie 4'. In de praktijk komt het erop neer dat de Samsung Galaxy Note 4 op de 4G netwerken van KPN en Vodafone een theoretisch maximale snelheid kan halen van 225 Mbit/s, terwijl de iPhone 6 Plus een maximale snelheid haalt van 75 Mbit/s of 150 Mbit/s, afhankelijk op welke frequentie band je zit. Op het T-Mobile haalt de iPhone 6 Plus sowieso een theoretisch maximum van 150Mbit/s. Hoewel dit theoretische snelheden zijn, heb je met de Samsung Galaxy Note 4 ook meer bandbreedte en zullen op dezelfde plekken en onder dezelfde omstandigheden een snellere 4G-verbinding hebben dan gebruikers van een iPhone 6 Plus. De Samsung Galaxy Note 4 wint daarom op dit punt. Stand vergelijking Galaxy Note 4 -iPhone 6 Plus 3-1.

 

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus Software

Beide smartphones draaien op de laatste versie van respectievelijk Android en iOS. Een keuze maken tussen Android en iOS is lastig. Google Play, de app market van Android, heeft naar onze mening iOS app store bijgehaald. Voor beide besturingssystemen zijn ook alle populaire apps beschikbaar. Gezien de geschiedenis verwachten we wel dat Apple de iOS langer updates zal geven dan dat Samsung de Galaxy Note 4 zal ondersteunen. Hierdoor krijgt de iPhone 6 Plus het voordeel van de twijfel. Stand 3-2 voor de Samsung Galaxy Note 4.

 

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus Rest Hardware & Accessoires

Zowel de Note 4 als de iPhone 6 Plus beschikken over een vingerafdrukscanner, hoewel die van de iPhone 6 Plus iets beter werkt. Bij de Galaxy Note 4 wordt standaard een stylus meegeleverd. De stylus kent voor- en tegenstanders, maar bij de Note 4 krijg je de mogelijkheid erbij en als je hem niet nodig hebt, dan heb je er ook geen last van. Verder biedt de standaard versie van de Galaxy Note 4 32 GB aan intern opslag geheugen, terwijl de iPhone 6 Plus standaard versie 16 GB herbergt. Daarnaast is het opslaggeheugen van de Galaxy Note 4 uitbreidbaar met een MicroSD kaart, terwijl dit bij de iPhone 6 Plus niet mogelijk is. Wel zijn er versies van de iPhone 6 Plus met 64 GB en 128 GB, maar deze zijn aanzienlijk duurder. Beide phablets hebben een premium look en feel, ook mede doordat Samsung voor een deels aluminium behuizing heeft gekozen. Samenvattend vinden we dat de Samsung Galaxy Note 4 op dit punt wint. Stand 4-2 voor de Galaxy Note 4.

 

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus Prijs

De Samsung Galaxy Note 4 is op dit moment zo'n €50 goedkoper dan de standaard versie van de iPhone 6 Plus. Dit is de iPhone 6 Plus versie met 16 GB, tegenover 32 GB intern opslaggeheugen in de Galaxy Note 4. Daarnaast is het waarschijnlijk dat de Galaxy Note 4 sneller in prijs zal zakken de iPhone 6 Plus. De Samsung Galaxy Note 4 wint derhalve ook op het gebied van prijs. Eindstand 5-2 voor de Samsung Galax Note 4.

 

Conclusie Vergelijking Samsung Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus

Deze vergelijking eindigt in een glansrijke overwinning voor de Samsung Galaxy Note 4.  Uit de vergelijking komt de Galaxy Note 4 als beste smartphone, vooral door het sublieme scherm en betere accessoires. Daarnaast is de Galaxy Note 4 ook nog eens goedkoper dan iPhone 6 Plus. Deze laatste is weliswaar een zeer goede high-end phablet en een topper, maar kan naar onze mening niet tippen aan de Note 4. Als je dus op zoek bent naar de beste phablet van dit moment, dan is de keuze voor ons duidelijk: de Samsung Galaxy Note 4.

 

Als je nog meer informatie wilt over deze toestellen, dan verwijzen we je door naar onze Samsung Galaxy Note 4 pagina of iPhone 6 Plus pagina.