Eén mobiel abonnement met meerdere simkaarten

SimkaartenVeel mensen hebben vandaag de dag meerdere mobiele apparaten. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon om een mobiele telefoon en een tablet te hebben. De meeste mensen hebben dan een abonnement en simkaart voor hun mobiele telefoon en internetten op hun tablet via WiFi. Buitenshuis internetten met je tablet wordt dan vaak een stuk lastiger, omdat je dan op zoek moet naar een WiFi netwerk. Veel tablets beschikken echter over een simkaart slot, waarmee je met behulp van (uiteraard) een simkaart ook zou kunnen internetten.

Alleen gaan de meeste mensen niet een apart abonnement afsluiten, zodat ze af en toe met hun tablet ergens kunnen internetten. Wel zou het natuurlijk handig zijn als je één abonnement zou hebben met meerdere simkaarten.

 

We zijn op onderzoek uitgegaan voor de mogelijkheden in Nederland om meerdere simkaarten in één account te hebben. We hebben dit uitgezocht en gevraagd aan de 4 grote providers in Nederland: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Omdat de andere merken (Ben, Hi etc) van het netwerk gebruik maken van deze vier, beschikken ze niet over de mogelijkheid voor meerdere simkaarten in één telefoon abonnement (op dit moment in ieder geval).

 

We zijn erachter gekomen dat alleen Vodafone de mogelijkheid aanbiedt om één abonnement op meerdere mobiele apparaten te gebruiken. Deze optie noemt Vodafone MultiSim. Met MultiSim krijg je twee simkaarten op één abonnement, waardoor je dus hetzelfde abonnement kunt gebruiken voor bijvoorbeeld zowel je smartphone als je tablet. Een extra MultiSim simkaart is gratis bij een Vodafone Red Super abonnement en bij alle andere abonnementen kost MultiSim €5 per maand extra, waarvoor je wel 200 MB extra databundel krijgt.

Als je een zware mobiele gebruiker bent en een Vodafone Red Super abonnement hebt of kunt gebruiken, dan is MultiSim the way to go. Voor minder zware gebruikers is het de vraag of dit de extra €5 waard is, zeker aangezien er ook data sim only abonnementen zijn die beginnen vanaf €5, zoals je op onze sim only pagina kunt vinden.

 

De andere Nederlandse providers bieden helaas niet de mogelijkheden om meerdere actieve simkaarten op één abonnement te gebruiken. KPN biedt weliswaar de Duo Card optie, waarbij je als klant een tweede simkaart krijgt, maar met deze optie kan slechts één simkaart tegelijkertijd actief zijn. Met KPN Duo Card zou je dus niet tegelijkertijd een simkaart zowel in je smartphone als je tablet kunnen gebruiken. Deze optie valt dus af.

 

T-Mobile en Tele2 bieden op dit moment helemaal geen optie om meerdere simkaarten in één mobiel abonnement te combineren.

 

Met de opkomst van wearables, zoals fitnessbanden en smartwatches, is het de verwachting dat in de toekomst steeds meer apparaten een simkaart kunnen gebruiken. Onze verwachting is dan ook dat providers in de toekomst meer van deze multisim opties gaan aanbieden. We houden de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten en zullen dit artikel updaten als er iets verandert!