Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

In onze vorige vergelijking tussen de Samsung Galaxy S6 en HTC One M9, kwam de Galaxy S6 duidelijk als winnaar naar voren. We vinden de Galaxy S6 dan ook de beste Android smartphone van dit moment. In deze nieuwe review vergelijken we de Galaxy S6 met de iPhone 6, de top smartphone van Apple. We zijn niet bevooroordeeld, want we hebben ook een website over iPhones. We vergelijken beide smartphones op verschillende eigenschappen en wijzen op het einde een winnaar aan.

 

              Samsung Galaxy 6 vs iPhone 6 Vergelijking

Samsung Galaxy S6

Samsung-Galaxy-S6-voorkant

Android Lollipop

5" scherm 2560 x 1440 pixels

 Exynos 7420, 3 GB RAM

16 Megapixel camera

Prijs: ~€679

iPhone 6

iPhone-6-voorkant

iOS 8

4,7" scherm 1334 x 750 pixels

Apple A8, 1 GB RAM

8 Megapixel camera

Prijs: ~€630

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galaxy S6 vs iPhone 6 scherm

De laatste jaren zijn smartphone schermen steeds groter geworden. Waar we enkele jaren geleden nog verbaasd waren over het 5 inch scherm van de eerste Samsung Galaxy Note, is een 5 inch scherm nu de standaard geworden voor een high-end smartphone. Zelfs iPhone is overstag gegaan en de iPhone 6 heeft een 4,7 inch touchscreen. De Samsung Galaxy S6 komt met een 5 inch scherm, waardoor het scherm van de Samsung Galaxy S6 iets groter is. Als we naar de cijfers kijken, lijkt het scherm van de Galaxy S6 met zijn 2560 bij 1440 pixels resolutie een stuk scherper dan het 1334 x 750 pixels scherm van de iPhone 6. Het Samsung Galaxy S6 heeft hiermee een duizelingwekkende scherpte van 577 pixels per inch (PPI). Daarmee is dit touchscreen een stuk scherper dan het 326 PPI scherm van de iPhone 6. Maar de vraag is of je dit merkt, want het scherm van de iPhone 6 is zo scherp dat je nauwelijks pixels van elkaar kunt onderscheiden. Meer pixels per inch heeft dan weinig zin, want het verschil in scherpte is dan met het blote oog niet waar te nemen. We denken daarom dan ook dat de meeste mensen het verschil in scherpte tussen het scherm van de Galaxy S6 en iPhone 6 niet kunnen waarnemen. Zijn de schermen van beide smartphones daarom ook even goed? Nee, want het Super AMOLED scherm van de Galaxy S6 is helderder, biedt diepere contrasten en heeft een betere kleurweergave dan het scherm van de iPhone 6. Het scherm van de iPhone 6 is zeer goed, maar het touchscreen van de Galaxy S6 is nagenoeg perfect en daarom wint de Galaxy S6 op dit punt. Tussenstand vergelijking Samsung Galaxy S6 - iPhone 6 1-0.

 

Galaxy S6 vs iPhone 6 snelheid

Zoals je mag verwachten van twee (dure) high end smartphones, zijn zowel de Galaxy S6 en iPhone 6 razendsnel. Het besturingssysteem draait soepel, apps starten snel op en multitasken gaat soepel. De doorsnee gebruiker zal dan ook weinig verschil in scherpte merken. Niet iedereen is echter een doorsnee gebruiker en ben je een zware gebruiker, dan wil je natuurlijk weten welke smartphone het snelste is bij zwaar gebruik. Hiervoor zijn gelukkig benchmarks. Hieruit blijkt (bron Tweakers), dat de Samsung Galaxy S6 als winnaar uit de bus komt. Wil jij de allersnelste smartphone hebben, dan moet je (op dit moment) de Samsung Galaxy S6 hebben. Stand 2-0 voor de Samsung Galaxy S6.

 

Galaxy S6 vs iPhone 6 camera

Zowel de toptoestellen van  Samsung als de iPhones staan bekend om hun goede smartphones. Elk jaar blijken deze mobiele telefoon producenten in staat om met een betere smartphone camera op de proppen te komen en we waren dan ook benieuwd naar de camera's van de nieuwe Galaxy S6 en iPhone 6. Zowel Samsung als Apple stellen niet teleur. Beide komen met een razendsnelle smartphone camera die goede foto's maken in daglicht, maar ook in donkere omgevingen. Beide camera's zijn dan ook een uitstekende vervanging voor een conventionele (compact) camera. Toch hebben we een voorkeur voor de camera van de Galaxy S6. Ten eerste heeft deze camera optische beeldstabilisatie en de iPhone 6 niet (de iPhone 6 Plus gek genoeg dan weer wel). Daarnaast kun je met de camera van de Galaxy S6 Ultra HD video's opnemen, waar de videoresolutie bij de iPhone 6 maximaal Full HD is. Ten slotte zijn foto's van de Galaxy S6 iets gedetailleerder dan de foto's gemaakt met de iPhone 6, iets wat overigens alleen zichtbaar is als je de foto's uitvergroot of inzoomt op foto's. Weer wint de Galaxy S6 en dit maakt de stand 3-0.

 

 

Galaxy S6 vs iPhone 6 Internet

In Nederland internetten de meeste gebruikers via WiFi of via het mobiele netwerk. Beide smartphones ondersteunen natuurlijk WiFi en ook 4G, de snelste standaard voor mobiel internet in Nederland. Nu kun je met de Galaxy S6 in theorie iets sneller internetten, omdat deze gsm LTE (4G) categorie 6 ondersteunt en de iPhone 6 categorie 4. Omdat we denken dat bijna niemand dit in de praktijk gaat merken, en beide toestellen razendsnel internet bieden, geven we beide telefoons een half puntje. Stand: 3,5 - 0,5 voor de Galaxy S6.

 

Galaxy S6 vs iPhone 6 Software

Android vs iOS. Ieder heeft zijn fanbase en de één is voor Android en de anders is voor iOS, het besturingssysteem op de iPhone. Wat we objectief kunnen zeggen, is dat alle populaire apps voor beide besturingsysstemen te vinden zijn en dat zowel Android als iPhone een volwassen OS is. Een positief punt van de Galaxy S6 ten opzichte van voorgangers is dat het aantal meegeleverde extra apps sterk verminderd is (minder bloatware!). Daarom eindigt dit onderdeel eveneens in een gelijkspel. Stand 4-1.

 

Galaxy S6 vs iPhone 6 Rest Hardware & Accessoires

Samsung heeft dit jaar het boeg omgegooid en gekozen voor ene behuizing van metaal en glas, in plaats van polycarbonaat. Hiermee heeft de Galaxy S6 dezelfde luxe en premium uitstraling en feel als de iPhone 6. We vinden schoonheid en stijl een kwestie van smaak, maar de nieuwe Galaxy S6 en iPhone 6 vallen in dezelfde categorie. Sommigen vinden de nieuwe Samsung Galaxy zelfs zo op een iPhone lijken, dat ze vinden dat Samsung (wederom) Apple gekopieerd heeft.  In ieder geval zijn deze toestellen qua uiterlijk en stijl gelijk. Ook bieden beide toestellen een vingerafdrukscanner, die werkt door je duim op de homeknop te leggen. Verder ontbreekt bij zowel de Galaxy S6 als iPhone 6 een MicroSD slot en is de accu evenmin te vervangen. Daarom geven we beide smartphones een half puntje. Stand Galaxy S6 vs iPhone 6 4,5 - 1,5.

 

Galaxy S6 vs iPhone 6 Prijs

Normaal zijn iPhones duurder dan Android toestellen, maar op dit moment is de iPhone 6 ongeveer €50 goedkoper dan de Galaxy S6. Doordat de iPhone 6 reeds een half jaar op de markt is, is de prijs al wat gezakt. De Galaxy S6 is pas net te koop en daarom nog maar een klein beetje in prijs gezakt. Normaal gezien zakt de prijs van de nieuwe Galaxy S toestellen redelijk snel en we verwachten dat de Galaxy S6 over een paar maanden niet meer duurder zal zijn dan de iPhone 6. We schrijven echter deze review nu en niet over een paar maanden en daarom krijgt de iPhone 6 een punt. Eindstand vergelijking Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6 4,5 - 2,5.

 

Conclusie Vergelijking Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

De Samsung Galaxy S6 is al de beste Android smartphone, en na deze vergelijking kunnen we concluderen dat de Galaxy S6 de beste smartphone overall is. Ben je in 2015 op zoek naar de beste smartphone, dan moet je de Samsung Galaxy S6 hebben. De Galaxy S6 is het snelste, heeft het beste scherm en de beste smartphone camera. De Galaxy S6 is weliswaar wel iets duurder dan de iPhone 6, maar we verwachten dat de prijs de komende zal zakken tot of onder het niveau van de iPhone 6.

Wil je overigens nog een extraatje, dan kun je ook nog de Samsung Galaxy S6 Edge kopen. Deze heeft een scherm dat doorloopt tot over het randje en is verder identiek aan de Galaxy S6. Heb jij een Samsung Galaxy S6 of iPhone 6, dan horen we graag jouw ervaringen. Missen we zaken in deze vergelijk, dan horen we dat ook graag!

 

Als je nog meer informatie wilt over deze toestellen, dan verwijzen we je door naar onze Samsung Galaxy S6 pagina of iPhone 6 pagina.