Je Android telefoon unlocken - een uitleg

Hoe kun je je Android smartphone unlocken? Deze vraag is afhankelijk van enkele facturen. Gelukkig is het niet moeilijk om je Android gsm te unlocken. Met onderstaande stappen kom je er snel achter hoe dat kan. Over het algemeen kun je een unlock code aanvragen voor je Android toestel bij je provider.


Wat is een simlock? Het antwoord is simpel: een simlock is een beperking in de software dat het niet mogelijk maakt dat je telefoon connectie maakt met een ander telecomnetwerk dan het netwerk waar je de telefoon gekocht hebt. Heb je een Android telefoon met simlock van bijvoorbeeld KPN. Dan kun je niet bellen met een T-Mobile of Vodafone sim.

 

Met onderstaande stappen kun je nagaan of je telefoon een simlock heeft, en zo ja, hoe je de simlock van je Android gsm kunt verwijderen.

 

Stap 1: ga na of je Android telefoon simlockvrij is. Niet alle telefoons worden geleverd met een simlock. Hoe kom je er achter of je Android telefoon simlockvrij is? Dit is heel simpel. Dit kun je testen door een simkaart van een andere provider te plaatsen in je telefoon. Heb je nu Vodafone? Vraag aan iemand met bijvoorbeeld een KPN of een T-Mobile simkaart of je zijn of haar simkaart kunt lenen. Plaats de simkaart in je telefoon. Krijg je verbinding met de andere operator? Dan is je telefoon al simlockvrij! Je hoeft in dat geval geen unlockcode meer aan te vragen voor je Android toestel. Let op: Er zijn enkele clusters van telecom merken. Je moet een simkaart van een ander cluster proberen om te kijken of je een simlock vrije telefoon hebt. Dit zijn de clusters:

 

Cluster 1: Vodafone, Sizz, Hollandsenieuwe

Cluster 2: KPN, Telfort, Hi, MTV Mobile, Tele2

Cluster 3: T-Mobile, Orange, Ben

 

Stap 2: vraag de unlock code aan bij je provider. De Android unlock code aanvragen is over het algemeen gratis na één jaar, ook bij tweejarige contracten. Het kan zijn dat je voor die periode geld moet betalen om je Android smartphone te unlocken. De kosten voor het unlocken van je telefoon binnen één jaar zijn afhankelijk van je provider. In onderstaande links zal dat duidelijk worden aangegeven.

 

Hoe kan ik zien welke provider ik heb? Op je telefoon is aangegeven met welk netwerk je een verbinding hebt. In Nederland is dit meestal met onderstaande providers. Staat je netwerk er niet bij? Kijk dan op de website van je provider om te kijken hoe je een unlock code kunt krijgen.


Het gaat om de provider, dus niet om de verkoper van je telefoon of de winkel waar je je Samsung telefoon gekocht hebt.

 

Lees hier hoe je je Android telefoon simlockvrij kunt maken zodat je ook via andere operators kunt bellen met je Android toestel.

 

Vodafone - Hier kun je de unlock code van je Android telefoon online aanvragen.

KPN - zoek rechtsboven op 'unlocken' en vul het aanvraagformulier in. Je krijgt zo snel mogelijk je simlockvrij code.

Tele2 - Tele2 verwijdert de simlock na 1 jaar automatisch van je telefoon. Meer informatie vind je op de website.

T-mobile & Orange - Lees hier hoe je je Android toestel simlockvrij kunt maken.

Hi.nl - heeft een speciale online unlock tool om je Android telefoon snel en gratis (na 1 jaar) te unlocken.

Telfort - via Mijn Telfort kun je je unlock code aanvragen.

MTV Mobile - via de MTV Mobile klantenservice kun je je unlock code aanvragen voor je Android smartphone.

 

Heb je een simlockvrije Android telefoon? Bekijk dan alle goedkope Android sim only aanbiedingen die vanaf nu compatibel zijn met je Android gsm.