Hoe maak ik een screenshot met mijn Android telefoon?

Screenshots maken met je Android toestel. Een simpele vraag met een simpel antwoord. Helaas heeft elke fabrikant bij elke Android-versie verschillende methoden om een schermafbeelding te kunnen maken. In deze Android FAQ sommen we ze voor je op:

 

Samsung

Methode 1: druk de home-knop en de power-knop tegelijk in gedurende ongeveer 1 seconde.

Methode 2: druk de lager volume-knop en de power-knop tegelijk in gedurende ongeveer 1 seconde.

 

HTC

Druk de lager volume-knop en de power-knop tegelijk in gedurende ongeveer 1 seconde.

 

Sony & SonyEricsson

Druk de power-knop gedurende één seconde in. Je krijgt een menu te zien waarna je kunt kiezen om een schermafbeelding als foto te maken.

 

LG

Druk eerst op de home-knop en daarna op de power-knop.

 

Motorola

Verschillende meldingen worden gegeven voor Motorola-telefoons. Probeer een van bovenstaande methoden. Een van deze methoden moet werken voor in ieder geval alle Android 4-smartphones

 

Huawei

idem aan Motorola. Methode 1 van Samsung werkt in ieder geval.

 

Google (Nexus)

Druk de lager volume-knop en de power-knop tegelijk in gedurende ongeveer 1 seconde.

 

Android tablets

Android 2 & Android 3: Probeer een van bovenstaande opties, afhankelijk van de beschikbaarheid van de knoppen. Niet elke Android tablet heeft bovenstaande knoppen.

Android 4.0 en hoger: Je kunt via de instellingen selecteren dat je een screenshot kunt maken van je Android tablet via de virtuele 'derde' knop linksonder in het scherm. Als je hier kort op drukt zie je alle openstaande applicaties. Druk je deze langer in dan wordt automatisch een foto gemaakt van het huidige screenshot.

 

Panasonic & Alcatel

Ons onbekend. Probeer een van bovenstaande methoden. Als het je is gelukt kun je dit melden bij de reacties onderaan deze pagina. We zullen dit dan toevoegen aan dit overzicht!

 

En daarna?

Je hoort het foto-geluid en je ziet het screenshot in het kort. Bij de notificaties vind je het screenshot. Klik hierop en je komt in de gallerij met schermafbeeldingen. Deze kun je bekijken, bewerken, verwijderen of delen via een andere app. De map waarin alle screenshots staan kun je vinden bij: pictures > screenshots.

 

Reacties

Heb je zelf een andere methode gevonden, of een methode om een screenshot te maken van een ander merk of type Android telefoon? Laat het dan weten in de reacties zodat iedereen dit weet! Alvast bedankt :-)