Duo Sim Smartphones

 

Duo Sim, of dual sim, betekent dat je in een mobiele telefoon twee verschillende simkaarten kunt plaatsen. Dit kunnen simkaarten van dezelfde provider zijn, maar ook simkaarten van verschillende providers, zoals één van KPN en één van Vodafone. Duo Sim telefoons zijn wat duurder dan de enkele sim variant, maar het voordeel van duo sim kan de hogere prijs waard zijn.

 

Voordelen Duo Sim Telefoons

Het kunnen plaatsen van twee verschillende sim kaarten in je telefoon kent enkele grote voordelen. Ten eerste kun je één telefoon gebruiken voor je zakelijke abonnement en je privé abonnement. Veel mensen hebben een zakelijk abonnement voor het werk, maar kunnen hiermee niet privé bellen. Wil je echter wel privé mobiel kunnen bellen dan heb je de keuze tussen een extra telefoon op zak hebben of een dual sim telefoon. Met een duo sim smartphone kun je kiezen met welke simkaart (en dus met welk abonnement) je wilt bellen en kun je dus eenvoudig switchen tussen zakelijk en privé. Met een duo sim telefoon heb je dus het gemak van één telefoon op zak te hebben in plaats van twee.

Een ander voordeel van een duo sim smartphone is dat je twee voordelige abonnementen kunt combineren. Stel je hebt een goed abonnement gezien voor belminuten en een andere aanbieding voor data (MB), dan zou het combineren van deze aanbiedingen voordelig voor je kunnen zijn. Hierdoor kun je dus profijt trekken van twee goede aanbiedingen.

Ook als je vaak in twee verschillende landen bent is een dual sim smartphone voordelig. In plaats van twee smartphones op zak te hebben kun je een simkaart van land A en een simkaart van land B in je telefoon stoppen.

 

Android Duo Sim Telefoons

Op dit moment zijn er verschillende Android dual sim telefoons op de markt. Populaire Android Duo Sim smartphones zijn onder andere de Samsung Galaxy Y Duo Sim, en de Samsung Galaxy TXT Duo Sim. De laatste heeft een QWERTY-toetsenbord, waardoor die meer geschikt is voor zakelijke gebruikers. Voor een compleet overzicht van duo sim mobiele telefoons (dus ook van niet Android telefoons) verwijzen wij naar Typhone, die een mooi overzicht bieden van dual sim telefoons op de markt.

 

Heb je nog  vragen of opmerkingen over duo sim smartphones, laat het ons dan via Facebook weten in de box hieronder.