Google Now

Google Now is een persoonlijke digitale assistent voor Android en Chrome. Google Now is te gebruiken via spraak (helaas op dit moment nog niet in Nederlands) en is daarmee tegenhanger van Apple's Siri. Google Now is verkrijgbaar op Android smartphone met versie 4.1 Jelly Bean of hoger.

 

Wat kun je doen met Google Now?

Google verzamelt handige informatie voor je en geeft deze weer als je deze nodig hebt. Voorbeelden zijn actuele verkeersinformatie (Google Now kan je een seintje geven als er een file staat op de weg naar je werk), weer informatie, sport tussenstanden en uitslagen, je kalender (Google Now kan je een bericht geven als je bijna een afspraak hebt), hotel reserveringen, reis informatie (ook voor vliegreizen en ander openbaar vervoer).

 

Daarnaast kun je vragen stellen aan je Android smartphone via Google Now. Op dit moment is Nederlands nog niet ondersteund en moet je dit in het Engels doen. Ook voor vragen kan Google Now actuele antwoorden geven, bijvoorbeeld als je vraagt naar een voetbal tussenstand. Ook kun je notes naar jezelf sturen of kalender events toevoegen via spraak. Google Now geeft gesproken antwoord (ook in het Engels) en geeft (aanvullende) informatie via het scherm.

 

Waar haalt Google Now informatie vandaag?

Google Now haalt informatie uit openbare bronnen, je zoekresultaten en gmail. Als je bijvoorbeeld via Google Maps zoekt naar een route, komt deze in Google Now te staan met verwachte reistijd. Hotel reserveringen en boarding passes haalt Google uit je (eventuele) Gmail account. Voor sommigen klinkt dit beangstigend, maar Google heeft deze informatie al over je. Dat maakt het natuurlijk niet minder beangstigend, maar het is wel het gevolg van het gebruik van Google diensten, zoals de zoekmachine en Gmail.

 

Ten slotte nog een filmpje, waarin Google zelf toont wat je met Google Now allemaal kunt doen.