Android 4.4 Kit Kat

Android-Kit-KatAndroid 4.4 Kit Kat is een Android versie die in oktober 2013 live ging. Kit Kat is de opvolger van Android 4.3 Jelly Bean die in de zomer van 2013 werd gepresenteerd. De verschillen tussen Kit Kat en Jelly Bean zijn niet revolutionair en we denken ook dat Google daarom voor de notatie 4.4 heeft gekozen. In dit artikel leggen we belangrijkste vernieuwingen uit van Android 4.4 Kit Kat.

 

Layout Veranderingen Kit Kat

De Android update Kit Kat brengt enkele lay out veranderingen met zich mee. Zo zijn bijvoorbeeld de knoppen onderaan het scherm op het startscherm transparant gemaakt. Groot zijn de lay out veranderingen niet, zoals we laatst wel zagen bij de Apple update naar iOS7.

 

Smsen via Apps

Android heeft een api ontwikkeld voor sms. Dit bekent dat apps smsjes kunnen gaan afhandelen. Deze functie werd al laatst ingevoerd in Google Hangouts. Via deze app kun je smsjes lezen en sturen.

 

Extra informatie voor dialer app

De dialer app, de toepassing waarmee je belt, heeft ook een update gekregen. Zo kun je in deze app nu ook naar winkels en bedrijven bij je in de buurt zoeken. Ook zal Android een naam proberen te zoeken als je gebeld wordt door een onbekend nummer.

 

Ok, Google

Via Google Now is het nu mogelijk spraakopdrachten te geven via het commando; 'Ok, Google'. Het verschil is dat je nu dus niet meer op het scherm te klikken om een spraakopdracht te geven. Dit kenden we trouwens al van de Google Glass, een ander project van Google.

 

Slank

Android 4.4 Kit Kat is een zogenaamde slanke versie, wat betekent dat ook moet gaan draaien op  goedkopere, tragere smartphones. Of jouw telefoon de Android 4.4 update zal krijgen is echter de vraag, want dit is afhankelijk van hardware fabrikanten. We verwachten niet dat elke budget smartphone van de laatste jaren en update zal krijgen, omdat dit hardware fabrikanten simpelweg te veel tijd kost en zij hier ook geen reden voor hebben.

Android 4.4 Kit Kat werd samen gepresenteerd met de LG Nexus 5, waarmee je, uiteraard, wel de beschikking hebt over Android Kit Kat.

 

Ten slotte nog een video waarin de innovatie van Android 4.4 Kit Kat worden getoond: